PULA

Pula je neslužbeni glavni grad i kulturni centar Istre (www.pula.net): zaštitni znak Pule je veliki, dobro očuvani amfiteatar iz doba Rimskog carstva. Šetnja kroz centar Pule izgleda kao izlet u povijest. I Dante Alighieri spominje Pulu u svojoj „Božanskoj komediji“...


Nacionalni park Brijuni

Zahvaljujući svojoj razvedenoj obali, povijesti, raznovrsnoj flori i fauni, Brijuni su 27. listopada 1983. godine proglašeni nacionalni parkom i omiljena su turistička destinacija. Zbog svoje ljepote uistinu zaslužuju naziv “raj na Zemlji”.


Rovinj

Rovinj, jedan od najljepših istarskih gradova, nalazi se na zapadnoj obali poluotoka. Ovdje ćete vidjeti povijesne spomenike iz ilirskog, rimskog i mletačkog vremena. Posjetite crkvu sv. Eufemije, s čijeg se zvonika pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Iz Rovinja krenite na izlet i posjetite močvaru Palud ili Romualdovu pećinu na južnoj strani Limskog kanala te kamenolom "Cave di Monfiorenzo", svojevrstan geološki "spomenik prirode".


Postojnska Jama

Postojnska jama je splet od 20 kilometara zakopanih rovova, galerija i dvorana, u koju su iskusni vodiči u više od 185 godina otpratili više od 31 milijun posjetitelja. To je najveća jama klasičnog krša i ujedno najbolje posjećena turistička jama u Europi. Postojnska jama je otvorena cijelu godinu, posjet traje sat i pol. Stalna temperatura u jami je oko 10 °C.


VeneCija

Venecija sa svojom lagunom već se od 1987. nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Ali nisu samo arhitektura i struktura grada, njegova povijest i mitovi često vrlo inspirativno djelovali na umjetnike i gradske planere, već prije svega posebna atmosfera kakva se ne može naći ni u jednom drugom gradu i njoj pripadajući stil življenja. Sve to čini Veneciju jednim od svjetski najprivlačnijih turističkih ciljeva.

© Komaja 1999-2014 / design Komaja